Norge
Til helga kommer sommeren tilbake i store deler av Sør-Norge – badetøyet kan trygt tas ned fra snora igjen. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB

Vent med å pakke bort bikinien

Sjøen er fortsatt varm mange steder. Og i helga er det meldt om over 20 grader og sol flere steder i landet.

I helga er det ventet sol og varme i hele Sør-Norge. Sjøen er også varm mange steder. August er så absolutt også en sommermåned.

– Noen steder har det vært sludd i fjellet. Men til helga blir det varmere også der, sier Eldbjørg Moxnes. Hun er meteorolog.

Frosten har kommet om natten i fjellområdene allerede. Men den skal bli borte igjen. Det kan fortsatt være muligheter for å finne multer i høyfjellet. Kantarellen og steinsoppen kan det bli enda mer før kulden kommer.

Og det er fortsatt gode temperaturer i vannet. På Østlandet, Sørlandet og Vestlandet er det fortsatt behagelig å bade.

– Det tar lang tid å varme opp sjøen om våren. Det krever mye energi. Men så holder temperaturen seg godt utover i august, så mange steder er den fortsatt mellom 18 og 20 grader, sier Moxnes.

Det varme været vil vare lenger enn bare til helga. Det fortsetter også utover i neste uke, melder meteorologen. Sola skal skinne og det blir lite vind. Noen steder vil det mer enn 20 grader.

Også i Møre og Romsdal vil det bli finere vær i helga. Selv om det de neste dagene vil være kraftig regnvær der.

I hele Nord-Norge er det kaldere og mer regn enn sør i landet. Men også i nord blir det bedre vær i helga. Moxnes sier at det vil bli mindre og mindre regn. Og at sola kan komme til å være synlig på himmelen. Der vil det bli opp til omtrent 12 grader, ifølge meteorologen.

I Trøndelag ser det ut til å bli litt mørkere. Et dramatisk regnvær nærmer seg fra Sverige. I Øst-Sverige er byen Gävle utsatt for kraftig regn. Flom har gjort store ødeleggelser.

I Trøndelag er det varslet fare for flom fra torsdag morgen til fredag morgen. Mest regn er det meldt om i Nord-Trøndelag. Folk bes om å sikre ting som kan bli skadd.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå