Norge
Kronprinsesse Mette-Marit fra da hun i juni besøkte et fartøy fra Redningsselskapet på Honnørbrygga i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vi flagger vi for Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag torsdag. Men det blir ingen stor feiring.

19. august blir kronprinsesse Mette-Marit 48 år gammel. Kronprinsparet har ingen vane for å ha store bursdag-feiringer. Men dagen er en offisiell flaggdag i Norge.

Også i år vil Mette-Marit ha en rolig feiring sammen med familien. Og i år blir den muligens ekstra rolig. Årsaken er en annen feiring som skjer neste uke.

Onsdag 25. august er det nemlig 20 år siden Mette-Marit giftet seg med kronprins Haakon i 2001. Men de vil ikke feire seg selv. De vil feire fondet de startet med pengene de fikk i gave fra regjeringen da de giftet seg.

Kronprinsparets Fond arbeider for inkludering av unge i samfunnet.

Mandag skal de besøke læringsstedet UngInvest AIB Midtfylket i Modum. På selve bryllupsdagen onsdag, inviterer kronprinsparet ungdommer fra fondet hjem til dem på Skaugum.

Kronprinsparet ble kjærester i 1999. Tidligere i sommer fortalte de hvorfor de ble forelsket i hverandre i et intervju med programmet NRKs Sommer i P2.

– Når jeg tenker på alle de menneskene som har gjort at jeg har greid meg nokså bra i livet, så står mamma fram. Og familien min, som jeg alltid har vært så glad i. Og så traff jeg Haakon. Han så meg. Han forsto meg. Han var nysgjerrig. Og han holdt meg, sa kronprinsessen.

Slik forteller kronprins Haakon hvorfor han ble forelsket.

– Den lyse sørlandsjenta gjorde inntrykk på meg. Du merker godt når Mette kommer inn i et rom. Det er en kraft der som ikke er så lett å overse. Hun virket selvsikker og verdensvant. Og var fin å prate med. Det føltes trygt når vi var sammen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå