Norge
Bildet viser glass med vaksiner fra Moderna og Pfizer.

Dette kan skape trøbbel for fullvaksinerte nordmenn

Har du fått én dose Pfizer og én dose Moderna? Da må du i karantene hvis du skal reise til Storbritannia.

Folk som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i Storbritannia. Det er ifølge de britiske reglene.

– Hvis du ble vaksinert med to doser, må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna. Det skriver de britiske myndighetene på sine nettsider. Det melder kanalen TV 2.

Det vil si at du må i karantene hvis du har fått to ulike doser og skal til Storbritannia. Selv om du er regnet som fullvaksinert i Norge. I Norge er du regnet som fullvaksinert selv om du har fått to doser fra ulike produsenter. I sommer har mange i Norge fått to doser fra ulike produsenter. Hensikten var å sørge for at flest mulig ble fullvaksinert.

Preben Aavitsland er overlege ved Folkehelse-instituttet (FHI). Han mener det ikke finnes noen faglig grunn for å behandle folk med to ulike doser ulikt.

– De har vel laget den slik for å gjøre det enkelt å praktisere. Rent medisinsk er regelen feil. Det er like god beskyttelse med en Moderna- og en Pfizer-dose som med to Pfizer-doser. Det sier Aavitsland i en epost til TV 2.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå