Norge
Partileder Kjell Ingolf Ropstad i KrF varsler kamp med nebb og klør for at å hindre at grensen for selvbestemt abort utvides. Foto: Terje Pedersen / NTB

Religiøs gruppe ber muslimer stemme på KrF

Initiativet Muslimer stemmer ber muslimer i Norge om å stemme på Kristelig Folkeparti (KrF).

Norge — Gruppa Muslimske stemmer er tilknyttet den islamske organisasjonen Islamnet. Gruppa har vurdert alle partiene i stortingsvalget. De ber om at muslimer bruker stemmen sin. Samtidig mener de at Kristelig Folkeparti (KrF) er det partiet som er best i saker som er viktige for muslimer. Det skriver avisa Klaassekampen. Gruppa mener partiet Venstre er nest best. Fremskrittspartiet (FrP), passer dårligst, mener de. Også Arbeiderpartiet (Ap) og Høyre gjør det dårlig i vurderingen-

– Det er ingen overraskelse for oss at KrF får flest poeng i en slik test, sier Geir Morten Nilsen i KrF. Han er general-sekretær i partiet. Han forklarer at mange av sakene partiene er målt på, handler om plass til menneskers tro og religion i samfunnet.

Mahir Osman er talsperson for Muslimer stemmer. Han er også fagmedarbeider i Islamnet. Han sier de sier at de vil medvirke til at muslimer i Norge kan ta et bevisst valg.

– Muslimske velgere står verdimessig nærmest KrFs velgere. Det viser en undersøkelse fra Statistisk sentralnyrå (SSB). Det kan være fordi muslimer og kristne har mye til felles, sier Osman.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå