Norge
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB

30 elever smittet etter skoletur

Skolestart har ført til høyere smitte flere steder i landet. Flere kommuner har innført gult nivå.

På Fyrstikkalleen skole i Oslo har minst 30 elever blitt smittet. Det ble de etter en telttur til Gaustatoppen forrige uke.

To som jobber ved skolen er også smittet.

Mari Indregard er rektor på skolen.

– Elevene ble testet før avreise. Ingen var positive, sier hun til VG.

De smittede elevene gikk i 9. klasse. Klar Tale kjenner til at omtrent halvparten av dem har testet positivt for korona-viruset etter turen. De smittede er isolert. Resten er i karantene. Elevene var nøye plassert i små grupper i telt under turen. De reiste på turen med buss.

Skolen har testet alle elever på ungdomsskolen etter utbruddet med smitte.

En uke før skolestart var under fire av ti lærere fullvaksinerte. Det skriver Aftenposten. Vaksinen har enda ikke blitt godkjent for bruk på ungdommer under 18 år.

Regjeringen har planlagt grønt nivå før skolestart. Det betyr mindre tiltak, og mer spredning. Kommuner kan selv bestemme å innføre gult nivå hvis det blir nødvendig. Det har de blant annet gjort i Hamar og Voss kommune.

Også i Fredrikstad har smitten spredt seg etter skoleåpning. 23. august ble 43 personer registrert smittet. Aldri før har så mange blitt smittet på én dag i kommunen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Lise Wangberg Storhaug er kommuneoverlege. Hun sier hun venter høye tall også de neste dagene.

– Vi anbefaler alle som kan å ta vaksine så raskt som mulig, sier Storhaug til NTB.

Espen Nakstad er assisterende helsedirektør. Han har tidligere sagt til Dagbladet at det er forventet at smitten sprer seg mer etter skolene åpner.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå