Norge
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier at den siste tidens meningsmålinger oppleves som en motivasjon i Høyre. 
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Flere ønsker å åpne Norge

Sju av ti ønsker å fortsette åpningen av samfunnet i september. Det viser en ny undersøkelse.

71 prosent sier at de støtter å åpne fortsette gjenåpningen av Norge. Det viser en undersøkelse utført av Norstat for kanalen NRK. Regjeringen har meldt fra om at neste steg i gjenåpningen skjer i løpet av september. 23 prosent er i mot denne planen.

– Det er fornuftig og ha en plan for gjenåpning. Men det som er vanskelig å forstå er at de setter datoer på forhånd. Planen bør følge utvikling til korona-viruset. Og hvordan det sprer seg i folket. Det sier Dag Steinar Thelle til kanalen NRK. Han er professor i epidemiologi.

Thelle ville ha ventet til slutten av september for å ta en avgjørelse på åpning. Og sett på hvor mange som blir lagt inn på sykehus med korona fremover.

– Det er alltid en forsinkelse på to til tre uker etter at smitten har økt blant folket, sier Thelle.

Det siste døgnet er det registrert over 1.000 nye smittede i Norge. Så høyt har det ikke vært siden 22. mars. 52 personer er også lagt inn på sykehus som følge av korona.

– Jeg vil minne om at vi ikke har kommet til det siste trinnet av planen for gjenåpning. Det har vi utsatt som følge av smitte-tallene. For meg virker det som en del av kritikerne mener at vi allerede har bestemt dato. Men det har vi ikke. Det sier Bent Høie. Han er helseminister.

---

Kort om saken

  • Flere nordmenn ønsker å åpne Norge. Ifølge en ny undersøkelse.
  • 71 prosent ønsker å åpne opp helt eller delvis i løpet av september. Mens 23 prosent er usikre.
  • Professor ber regjeringen være forsiktig med å åpne opp for tidlig.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå