Norge
Ordfører Rita Ottervik under pressekonferansen mandag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Måtte vente i flere timer på svar

Over 1.000 personer forsøkte å ringe korona-telefonen. Det førte til at flere måtte vente i timesvis før de fikk svar.

Onsdag ettermiddag ble det for mange som ringte inn til korona-telefonen. Dette skjedde i Trondheim. Telefonen sluttet å fungere.

– Vi har ikke funnet ut hvor feilen ligger ennå. Og det har vist seg å være litt vanskelig. Det er bare å beklage. Men vi jobber mye med å få dette til å fungere så raskt som mulig. Det sier Harry Tiller til kanalen NRK. Han er kommunikasjons-sjef for Trondheim kommune.

Trondheim har det siste døgnet registrert 69 nye smittede av korona-viruset. Så høy smitte har det ikke vært siden jul. Hvis du ønsker å teste deg for viruset må du vente i fire til fem dager. Hvert fall hvis du bestiller gjennom kommunens hjemmesider.

Rita Ottervik har kalt inn til et ekstra møte torsdag for å finne ut av situasjonen. Hun er ordfører i Trondheim. Her er noen av forslagene de skal vurdere.

- Påbud om at alle restauranter og barer må registrere alle som kommer innom.

- Påbud om å bruke munnbind for voksne og ungdom over 12 år. Dette gjelder på buss, tog eller trikk. De må også bruke munnbind innendørs i lokaler hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand.

- Anbefaling om at arbeidsplasser legger til rette for hjemmekontor. Hvert fall for de som er avhengige av buss eller tog.

---

Kort om saken

  • Korona-telefonen i Trondheim kollapset etter for mange folk ringte.
  • Det har vært mye smitte i Trondheim de siste ukene. Men det har aldri vært så høyt som det er nå.
  • Ordfører Rita Ottervik har kalt inn til et ekstra møte for å finne ut hva de skal gjøre.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå