Norge

Ny smitte-rekord i Norge

Aldri før har så mange nye korona-smittede blitt oppdaget på ett døgn her i landet.

Norge — Det siste døgnet er det oppdaget 1.294 nye smittede med korona-viruset i Norge. Det er ny rekord i antall nye smittede på ett døgn. Det er høyere enn rekorden fra 22. ars i år. Da var det 1.107 nye smittede.

Likevel er det få som får hjelp på sykehus.

Onsdag var det 56 pasienter med korona-smitte på norske sykehus. I dagene etter 22. mars var nesten 300 korona-pasienter innlagt, ifølge kanalen NRK.

Det tar ofte to til tre uker før en smittet person blir så syk at det er nødvendig med hjelp på sykehus. Derfor tar det noe tid før det vises i antall innlagte på sykehus.

Færre blir alvorlig syke nå enn før. Vaksinen er trolig årsaken til det.

– Det er nok effekt av vaksinasjonen i Norge at mye smitte ikke gir like mange innleggelser som i fjor. Og det er som forventet, sier Espen Rostrup Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

I løpet av september skal alle over 18 år i Norge ha fått tilbud om to vaksine-doser. Og nå er over halvparten av befolkningen fullvaksinert. 70 prosent har fått første dose.

Selv om det er færre korona-pasienter på sykehus nå, er pasientene noe yngre enn før.

– Akkurat nå er det ganske mange i 30-årene som er innlagt på sykehus. Gjennomsnitts-alderen er midt i 30-årene. Men etter hvert vil også mange 20- og 30-åringer bli fullvaksinert. Det vil også bety mye for hvem som blir lagt inn på sykehus, sier Nakstad.



Siste utgave

På forsiden nå