Norge

Vil ha påbud om munnbind i Trondheim

Torsdag skal politikerne som styrer Trondheim, vurdere strengere korona-regler i kommunen. Det sister døgnet er 68 personer meldt smittet.

Smitten med korona har spredt seg raskt i Trondheim den siste tiden. Kommunen har hatt så mye smitte at politikerne som styrer byen, vurderer å gjøre noe. Torsdag skal de ha et møte. Der skal de vurdere strengere regler om smittevern.

Det siste døgnet er 68 nye meldt smittet i kommunen. Det er én mindre enn dagen før. I tillegg har kommunen 78 positive svar på hurtigtester. De skal nå følges opp med PCR-tester. Det er den vanlige og grundigere korona-testen.

Det er mest smitte blant studenter i byen, sier kommunen. Det er også mange barn og ungdom i skolealder blant de smittede.

Morten Wolden er kommunedirektør. Han har kommet med et forslag som politikerne skal vurdere. Han foreslår påbud om munnbind for alle over 12 år. Det gjelder på offentlig transport og inne i offentlige lokaler der det ikke er mulig å holde én meters avstand.

Det skriver flere medier, blant annet kanalen NRK og Adresseavisen.

Kommunedirektøren foreslår også at alle kunder skal registreres når de kommer til serverings-steder og skjenkesteder. Han foreslår også en anbefaling om hjemmekontor. Det gjelder ansatte som må reise med kollektiv-transport til jobb.

I forslaget ønsker Wolden også å fortsatt anbefale at folk har maks ti sosiale kontakter i uka. Det samme gjelder anbefalingen om å holde minst to meters avstand på treningssenter, og bruka v munnbind i taxi.

Formannskapet i Trondheim starter sitt møte klokken 12 torsdag.

Siste utgave

På forsiden nå