Norge
Nå er det utført over 7 millioner koronatester her i landet. Her står folk i kø for å teste seg på Adamstuen teststasjon i Oslo.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Flere er innlagt på sykehus med korona

Stadig flere blir smittet med korona-viruset. Det siste døgnet er det registrert 1.349 nye smittede.

Regjeringen ga tidlig beskjed om at korona-smitten ville øke denne høsten. Men hva gjør vi hvis det ikke stopper?

Det er 104 nye smittede registrert i Trondheim. Mange av disse er studenter. Det har ført til at 35.000 studenter er nødt til å teste seg. I Oslo er det 372 nye smittede.

– Det er ikke alltid våre tall stemmer. Det har blitt flere smittede enn det vi trodde. Noe av årsaken er nok mer kontakt blant folk, som følge av gjenåpningen. Særlig blant barn og unge rett før og etter skolestart. Det sier Line Vold til avisa VG. Hun er avdelingsdirektør for Folkehelse-instituttet (FHI).

Samtidig har antall personer som er innlagt på sykehus økt. Tirsdag var 89 personer innlagt. Dagen før var det 79 personer. Det er en økning på ti personer. 11 av disse personene får respirator-behandling. En maskin hjelper dem med å puste. Så mange innlagte har det ikke vært siden slutten av mai.

Over tre millioner nordmenn har fått to doser med korona-vaksine og er fullvaksinert. Men dette gjelder personer over 18 år. Flere av de som blir smittet nå, er yngre enn tidligere.

Regjeringen har også snakket om å tilby vaksine til de under 18 år. Samtidig som de vurderer å tilby en tredje dose til de som blir lett syk.

– Vi ønsker at flest mulig av barn og unge kommer til å få tilbud om korona-vaksine. Før de blir smittet. Det sier Espen Rostrup Nakstad. Han er assisterende helsedirektør for FHI.

– Veien ut av pandemien er vaksinen, sier Nakstad.

---

Kort om saken

  • Smitte-tallene blir høyere. Flere av de smittede er yngre.
  • Flere er innlagt på sykehus med korona-viruset.
  • Det vurderes å tilby vaksine til de under 18 år og en tredje dose til de som lett blir syk.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå