Norge
Bildet er av en sykepleier som putter en koronatest i et prøveglass. Hun har på beskyttelsesutstyr. Foto: Jil Yngland / NTB

Nok en ny smitterekord

Aldri har flere blitt smittet i Norge. 1.796 prøver har vist spor av korona det siste døgnet.

Sist uke ble det satt flere rekorder for korona i Norge. Nye rekorder for antall nye smittede ble satt flere av dagene. Den siste var fredag, med 1.552 nye smittede. Denne uken fortsetter på samme måte, med ny rekord.

Nå er det funnet smitte i Norge 160.174 ganger, ifølge oversikten MSIS fra Folkehelse-instituttet (FHI). Av dem er 1.796 oppdaget det siste døgnet.

Den siste uka har også flere blitt alvorlig syke med korona. 89 smittede fikk hjelp på sykehus tirsdag. Det er ti flere enn mandag. 11 av de syke får hjelp av en maskin til å puste. 22 er på en intensiv-avdeling. Ifølge MSIS har det ikke vært flere siden 26. mai.

Om kort tid kan det være over 100 som har behov for hjelp på sykehus, sier Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

– Det er et stort spørsmål om hvor mange som blir alvorlig syke når så mange flere blir smittet som nå. Jeg tror det blir mer enn 100 som får hjelp på sykehus. Jeg tror det skjer om kort tid, sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Men jeg håper at det ikke blir like mange som i vinter, sier Nakstad.

Også i Oslo er det rekord i antall nye smittede det siste døgnet. Der er det oppdaget smitte hos 677 personer. Kommunen har nå bedt om råd fra helsemyndighetene i Norge.

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo. Han sier de ville ha råd om de bør lage nye og strengere lokale regler for å få stopp på smitten. Det vil bli vurdert nøye så fort som de får rådene, sier Johansen. Men han har ingen planer om å stenge Oslo helt på ny. Det sier han til kanalen NRK.

Det har fått følger at stadig flere i Norge blir smittet. Myndighetene har blant annet utsatt planen for å åpne Norge igjen.

– Nå er det stans i planen for å åpne Norge. Det er for å få vaksinert flere på kortere tid. Så skal regjeringen vurdere dette samlet igjen i tiden framover, sier Nakstad.

Til sammen har 814 personer dødd med korona i Norge. Årsaken til at vi skriver at de har dødd med korona, er at det noen ganger er vanskelig å si det helt sikkert.

58,5 prosent av alle døde er mer enn 80 år. 17 av de døde er under 50 år.

Så langt har 3.856.128 personer fått én dose med vaksine. 3.042.690 personer har fått andre dose.

Mer fra Norge

På forsiden nå