Norge
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under en pressekonferanse om koronasituasjonen.
Foto: Berit Roald / NTB

Sier vi nærmer oss en mer normal hverdag

Espen Rostrup Nakstad mener korona-situasjonen er mindre dyster enn smitten kan gi inntrykk av.

– Vi beveger oss gradvis mot en mer normal hverdag. Selv om det kanskje ikke ser slik ut akkurat nå, sier Espen Rostrup Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

Han mener vaksinen snart vil endre situasjonen. Årsaken er at det blir vanskeligere for korona-viruset å spre seg når mange er vaksinert. Færre vil også bli alvorlig syke.

Når de som vil ha vaksinen har fått den, kan vi leve mer normalt, ifølge Nakstad. Samtidig må vi fortsatt være klare for å håndtere utbrudd av smitte.

Torsdag ble det meldt om 1.640 nye smittede i Norge. Det er noen færre enn dagen før. Men det er det nest høyeste tallet på ett døgn i Norge.

Folkehelse-instituttet (FHI) skrev en rapport. Den forteller om korona-situasjonen den siste uka. Rapporten støtter det Nakstad sier.

FHI tror ikke situasjonen blir verre enn før, selv om det er mer smitte enn noen gang. Men at vi fortsatt må følge med nøye på hvordan viruset spres og utvikles.

– På nasjonalt nivå er nivået grønt. Men det er mulig en god del kommuner vil innføre strengere regler i den situasjonen vi er i nå. Men da vil man i hvert fall ikke gjøre det på steder der det ikke er nødvendig, sier Camilla Stoltenberg. Hun er direktør i FHI.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå