Norge

KrF-leder fikk gratis bolig av Stortinget

Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig gjennom Stortinget i nesten 10 år. Nå sier han at han skjønner at folk reagerer.

I nesten 10 år har KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget. Det har han fått fordi han har folkeregistrert adresse hos foreldrene.

35-åringen har bodd i Oslo siden før han kom inn på Stortinget. Men ved å være folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet, har Ropstad fått gratis bolig for seg og familien. Han har også fått fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig, og fått dekke hjemreise til foreldrene en gang i uken.

Først i fjor meldte Ropstad flytting. Han sier han fremdeles har et eget rom i foreldrenes hus, og fri tilgang der.

Ordningen er ment for de som bor langt unna Oslo. Likevel sier Finans-departementet at Ropstad ikke har brutt noen regler.

Statsminister Erna Solberg sier at situasjonen er «kritikkverdig».

– Jeg mener vi politikere må være varsomme. Vi bør ikke bruke ordninger på en måte som de egentlig ikke er ment for, sier Solberg til NRK.

Hun sa likevel at det ikke vil få konsekvenser for KrF-lederen.

– Så lenge reglene har blitt fulgt, mener jeg ikke det har konsekvenser for ham, sa Solberg i debatt på NRK.

Ropstad sier at han forstår hvorfor folk reagerer.

– Selv om jeg har holdt meg til reglene, forstår jeg at dette oppleves negativt. Jeg var usikker på om jeg kunne benytte meg av ordningen. Men jeg har hatt åpen dialog med Stortingets boligkontor om dette, skrev Ropstad i en SMS til NTB søndag kveld.

Siste utgave

På forsiden nå