Norge
Frps toppkandidat i Oslo, Christian Tybring-Gjedde, erkjenner at han tilbød en 15-åring en tusenlapp for å ta av seg hijaben.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tilbød penger til 15-åring for at hun skulle ta av hijaben

En politiker i Fremskrittspartiet ville gi 1000 kroner til en 15 år gammel jente for å se henne uten hijab.

Christian Tybring-Gjedde er i innspurten av valgkampen for Fremskrittspartiet (Frp). Som førstekandidat i Oslo Frp står han på stand i byen. 25. august gjorde han også det, skriver han i et innlegg på Facebook.

Der møtte han en gjeng unge velgere som skal stemme for første gang. Det endte med en diskusjon om hijab.

– Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger, skriver han.

Kanalen TV 2 har snakket med den 15 år gamle jenta som ble tilbudt penger. Hun er elev på videregående og besøkte valgboden for å skrive en skoleoppgave.

– Jeg ble nysgjerrig. Og da jeg kom til boden hørte jeg at Frp mener det bør være ulovlig med sjal. Jeg gikk foran for å høre hva han hadde å si, sier hun til TV 2.

Sylvi Listhaug er leder i Frp. Hun synes det var feil av ham å tilby penger for å få noen til å ta av seg hijaben.

– Det ble en opphetet diskusjon, og jeg mener vi ikke skal ha slike opptredener på vår stand. Jeg snakket med Christian i dag. Han er lei seg for at noe av dette kom ut slik det gjorde, sier hun til kanalen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå