Valg2021

Ropstad varsler at regjeringen vil slutte

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad takker for samarbeidet i regjeringen. Men han sier de vil slutte når en ny regjering er på plass.

De rødgrønne partiene har fått aller flest stemmer under stortingsvalget 2021. Det viser de foreløpige valgresultatene. Trolig blir Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet ny statsminister. Statsminister Erna Solberg skal allerede ha ring og gratulert Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet. Det skriver avisa Aftenposten.

Kristelig Folkeparti har fått få stemmer i valgkampen. Foreløpig har de under 4 prosent av stemmene. Dermed får de bare 3 plasser på stortinget i neste periode. Partiet er også klar til å forlate regjeringen. Det fortalte KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i sin tale på KrFs valgvake.

– KrF er på ingen måte ferdig. Vi skal fortsette kjempe for saker og fortsette å gjøre en forskjell. Alle dere som har stemt. Vi skal kjempe for hver eneste stemme for de sakene vi har lovet, sa Ropstad.

Han var også den første av partilederne i regjeringen som sa høyt at det blir et bytte.

– Regjeringen har mistet støtten i Stortinget. Vi vil gå av straks en ny er på plass, sa han.

Ropstad takket også Høyre-leder og statsminister Erna Solberg for samarbeidet. Han takket også Venstre og Guri Melbye.

– Det vi har gjort for samfunnet, får betydning langt over tida vi har vært i regjering, sa han.

Ropstad sa at valgresultatet vil bety at Norge får ny regjering.

– Jeg vil gratulere med resultatet, sa han.Siste utgave

På forsiden nå