Norge
Et tog på Gjøvikbanen kjører over brua ved Oset renseanlegg ved Maridalsvannet i Oslo. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

Hostet på konduktør, fikk 15.000 i bot

En mann hostet på en konduktør i januar. Nå må han betale 15.000 kroner i bot.

I januar skal en mann ha hostet på en konduktør. Han skal også ha sagt at han hadde korona.

40-åringen måtte møte i retten etter hendelsen. Der ble han dømt til å betale en bot på 15.000 kroner.

Hendelsen skjedde på toget fra Gjøvik til Lunner i januar i år. I retten nektet mannen for at det skal ha skjedd. Flertallet i tingretten trodde likevel på konduktørens forklaring. Det melder Oppland Arbeiderblad.

Mannen ble først dømt til å betale 20.000 kroner. Så ble boten redusert til 15.000, for å ta hensyn til mannens personlige økonomi. Mannen må også betale 2.000 for konstnader av rettsaken. Hvis mannen ikke hadde klart å betale boten, ville han fått 30 dager i fengsel.

Mer fra Norge

På forsiden nå