Norge
Nestleder Olaug Bollestad på Kristelig Folkepartis valgvake på Vulkan Arena under stortingsvalget 2021.
Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Bollestad får jobben til Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad har valgt å slutte både som minister og leder av KrF. Nå vil Olaug Bollestad få jobben i stedet.

Mandag ble Olaug Bollestad fra Kristelig Folkeparti (KrF) barne- og familieminister. Det skjedde etter at Kjell Ingolf Ropstad valgte å slutte.

Ropstad har fått mye kritikk etter det ble kjent at han har fått gratis bolig av Stortinget.

Mandag klokken 11 møttes regjeringen for å søke om å la Ropstad slutte som barne- og familieminister. Senere fortalte regjeringen at Olaug Bollestad får jobben i stedet.

Venstre-leder Guri Melby ga søknaden til Kong Harald. Det gjorde hun på vegne av statsminister Erna Solberg. Solberg er i New York for å delta på samling med verdens-organisasjonen FN.

Ropstad kom til Slottet i 11-tiden for å delta på sitt siste statsråd. Møtet varte bare i noen minutter. Deretter forlot regjerings-medlemmene slottsplassen i sine svarte biler.

Vanligvis blir en ny statsråd presentert for pressen. Det er ofte en overrekkelse av nøkler, og taler i departementet etterpå. Men dette ble gjennomført uten noen seremoni.

Ropstad fortalte lørdag at han trekker seg både som minister og KrF-leder. Det skjedde etter det ble avslørt at han har unngått å betale skatt.

Ropstad er partileder fram til fredag. Da vil nestleder Olaug Bollestad bli partileder. Hun vil lede partiet fram til KrFs neste landsmøte.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå