Norge
Væpnet politi har rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / NTB

To personer knivstukket ved Nav-kontor

Politiet rykket ut til et Nav-kontor i Bergen. To ansatte har blitt knivstukket. En mann i 30-årene skal ha blitt pågrepet.

To personer ble knivstukket ved et Nav-kontor i Bergen sentrum. En kvinne døde, men en annen ble skadd. Begge ble kjørt til sykehus.

Gjerningspersonen har blitt pågrepet. Han skal være i 30-årene.

De som er stukket med kniv er ansatt i Bergen kommune og Nav. Det sier Jostein Hestnes ifølge kanalen NRK. Han er sjef for etaten for sosiale tjenester i Bergen. Politiet jobber med å kontakte de pårørende.

Politiet hadde en pressekonferanse klokka 12.30. Der sa de at mannen skal ha gått rundt i bygget etter å ha knivstukket de to ansatte.

Klokka 10.02 fikk politiet den første meldingen om episoden. Fire minutter senere var de på stedet. De brukte to minutter til på å pågripe mannen, sier Morten Ørn. Han er en lokal politileder.

Ørn sier det er uklart hva som er årsaken til at mannen angrep folk med kniv. Politiet er også usikre på hvor lenge han var inne på Nav før han angrep folk. Og det er uklart hvor store skader han har påført de to ofrene.

Ifølge Bergensavisen var det minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet.

– Brannvesenet hjelper politiet, men politiet må si hva som skjer. Det sier Helge Lund. Han er vaktkommandør.

Nav-kontoret ble sperret av. Politiet jobbet med å sikre stedet.

– Dette fremstår som en alvorlig hendelse. Vi har mange ressurser i gang. Det sier Arne Fjellstad til avisa Bergensavisen. Han er politiadvokat.

Flere skal ha vært tilstede og sett hva som skjedde. Det sier Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt til NRK.

Det er fortsatt usikkert om det er noe forhold mellom de skadde og gjerningspersonen. Mannen skal trolig i avhør på mandag, sier Malkenes.

---

Kort om saken

  • To personer skal være knivstukket ved et Nav-kontor i Bergen.
  • Begge skal være kjørt til sykehus. Vi vet ikke hvor mye skade som er gjort.
  • Gjernings-personen er pågrepet.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå