Norge
Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen mandag formiddag. To personer ble knivstukket. Foto: Marit Hommedal / NTB

Varetektsfengsles i fire uker etter knivangrep på Nav-kontor

Mannen som er siktet for å ha drept en Nav-ansatt på Årstad i Bergen blir varetekstfengslet i fire uker.

Mandag ble to kvinner ved et Nav-kontor knivstukket. En av kvinnene døde senere av skadene. Mannen som angrep ble pågrepet kort tid etter.

Han blir varetektsfengslet i fire uker. Det betyr at han må holdes i fengsel mens lovbruddet han har gjort blir etterforsket.

Kanalen NRK melder at mannen ikke får motta brev eller besøk. Han må også holde seg unna medier.

Mannen som skal være i 30-årene har akseptert fengslingen.

– Han aksepterer fengslingen, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Det sier Morten Grimstad til avisa Bergens Tidende. Han er advokat for mannen.

Fengslingsmøte startet klokka 12.45, men varte bare i ti minutter. Mannen var i for dårlig form til å selv stille i retten. Det sier Grimstad.

Den siktede mannen skal ha vært igjennom tøffe og lange avhør. Men har så langt ikke sagt noe om han er skyldig eller ikke.

En kvinne i slutten av 50-årene døde av knivskadene hun fikk. Mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd. Mannen er siktet for drap og grov kroppsskade for angrepet på Nav-kontoret i Bergen.

Den siktede er en mann i 30-årene, av utenlands opprinnelse og har vært norsk statsborger siden 2019. Politiet kjenner han ikke fra før.

Tirsdag morgen var det ukjent hva som skjedde før knivangrepet. Men det skjedde under et avtalt brukermøte inne på Nav Årstad.

---

Kort om saken

  • Mannen som er siktet for å ha drept en Nav-ansatt og grov kroppsskade på en annen blir varetektsfengslet i fire uker.
  • Den siktede skal ha akseptert fengsling, men har ikke sagt noe om han er skyldig eller ikke.
  • To kvinner ble angrepet med kniv på Nav Årstad. En av kvinnene døde etter skadene.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå