Norge

Flere norske milliardærer enn noensinne

407 nordmenn har formue på minst en milliard kroner. Det viser tall fra magasinet kapital.

Nå er Norges 400 rikeste alle blitt milliardærer. Det viser tall fra magasinet Kapital. De gir ut en årlig oversikt over landets rikeste.

Skipsreder John Fredriksen er øverst på lista. Han var også på toppen sist gang. Fredriksen har en formue på 114 milliarder kroner, skriver Kapital.

– Etter det vi kan se, er John Fredriksen den rikeste nordmannen noensinne. Det sier Vibeke Holth. Hun er redaktør for Kapital.

Magasinet har regnet ut at 407 nordmenn har verdier for mer enn én milliard kroner.

– Aldri tidligere har vi opplevd slik rikdom i Norge, sier Holth.

Ole Andreas Halvorsen er nummer to på lista. Han kommer fra Fredrikstad, men er bosatt i USA. Kapital mener han har en samlet formue på 56 milliarder kroner. Det er 13 milliarder kroner fra i fjor.

Dagligvarebutikker tjente masse penger under korona-krisen. Odd Reitan eier Rema 1000. Han er nummer tre på lista, med 51 milliarder i formue. Rett bak kommer Johan Johannson, som også eier flere matbutikker i landet, er nummer fire med 50,5 milliarder.

Ellers har mange på lista vært der før. Det er blant annet Johan Andresen, Ivar Tollefsen, Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Torstein Hagen og Gustav Witzøe.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå