Norge
Mange mennesker samlet ved utestedet Storgata 26 i Oslo. Stedets daglige leder mener gjenåpningen kom for brått. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Nordmenn brukte mye penger i helgen

Da Norge åpnet på lørdag dro folket ut for å bruke penger. Det ble brukt dobbelt så mye som sist uke.

Lørdag åpnet Norge, etter 562 dager med strenge regler, som følge av korona-pandemien. Det førte til at det ble brukt mye penger på byen denne helgen.

Sammenlignet med samme helg i fjor så økte det med 200 prosent. Hvis vi sammenligner med et vanlig år, er det en økning på 15 prosent.

– Utelivet er tilbake, og tallene våre viser at mange har vært ute og feiret i helgen. Det sier Vegar Heir. Han er kommersiell leder for betalings-appen Vipps.

Lørdag var det fullt og lange køer på mange utesteder rundt i landet. Etter halvannet år med enmetersregelen, og ingen dansing på utestedene, kunne folk ta av på dansegulvet lørdag.

Heir mener at betalings-løsningen utestedene har ved bordet hjelper for salget. Ved bordene finner du en QR-kode som du bestiller mat og drikke fra.

– Gjester får bestilt og betalt raskere, og serverings-stedet blir mer effektiv. Den fordelen tror jeg flere liker, og dette tror vi er kommet for å bli, sier Heir.

---

Kort om saken

  • Lørdag klokken 16.00 åpnet Norge og fjernet de aller fleste korona-reglene.
  • Det førte til at folk brukte mer penger på utestedene enn vanlig.
  • Sammenlignet med forrige helg ble det brukt 200 prosent mer.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå