Norge
Folk på stranda i Los Cristianos på den spanske øya Tenerife. Biletet er tatt i januar i fjor, før effektane av koronapandemien råka reiselivet hardt. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB / NPK

En av tre vil dra på høstferie

Høstferien nærmer seg og en ny undersøkelse viser at 30 prosent ønsker å reise. Både til utland og innland.

31 prosent ønsker å ta høstferien i år. Av dem er det 43 prosent som har tenkt seg til utlandet. Det viser en ny undersøkelse som er gjort av Virke.

– Det er fantastisk å se at flere vil reise. Vi har drømt om at det skulle komme når korona-regler ble fjernet. Det sier Astrid Bergmål. Hun er leder for Virke Reiseliv.

48 prosent av dem som planlegger ferie, vil holde seg til hytteliv. Mens 42 prosent sier de vil besøke venner eller familie. 29 prosent vil bruke hotell, campingplass og privat utleie.

Samtidig sier 27 prosent at de vil bruke ferien hjemme.

Landet flest nordmenn ønsker å reise til er Spania. Så følger Sverige med 15 prosent. Danmark med 14 prosent. Hellas med 13 prosent.

Nå er det mange som bestiller tur til sol og varme. Det melder Virke. Årsaken kan ha sammenheng med at folk kjøper pakkereiser.

– Mange ønsker nok den tryggheten en pakkereise gir. Det er derfor ikke overraskende at mange velger å bestille gjennom en reisearrangør. De tar ansvar for hele reisen. Dette kan nok bli populært fremover, sier Bergmål.

---

Kort om saken

  • En av tre nordmenn vil ta høstferie i år.
  • 43 prosent ønsker å reise til utlandet, mens 27 prosent vil bruke ferien hjemme.
  • Det er Spania som er favorittstedet for å reise til utlandet. Så følger Sverige med 15. prosent og Danmark med 14 prosent.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå