Norge

Fire millioner kroner mer til arbeid mot rasisme

Regjeringen vil gi fire millioner kroner mer til kampen mot rasisme.

Statsminister Erna Solberg har trolig mindre enn to uker igjen i jobben sin. Like før hun gir jobben videre, gir hun mer penger til arbeidet mot rasisme i Norge.

Solberg og Guri Melby besøkte onsdag Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Melby er kunnskaps-minister. Kulturminister Abid Raja var også til stede. Der røpte de en post fra statsbudsjettet for 2022: Fire millioner kroner mer til kampen mot rasisme.

– Jeg vet at det fortsatt er mye ugjort. Derfor foreslår vi i budsjettet for 2022 å styrke arbeidet med ytterligere fire millioner kroner. Disse pengene skal fordeles på de ulike freds- og menneskerettighets-sentrene slik at vi får mer tid og penger til å drive dette viktige arbeidet videre, sier Melby.

Siste utgave

På forsiden nå