Norge
[object Object]

Nå kan du reise på ferie til nesten hele verden

Fredag forsvinner de globale rådene mot reiser som ikke er strengt nødvendige. Men for enkelte land vil det fortsatt være reiseråd.

Har du savnet å kunne pakke kofferten med shorts og badedrakt? Har du savnet å måtte løpe gjennom flyplassen for å nå flyet ditt? Og har du savnet å høre barnegråt fra Norge og helt til Syden? Det trenger du ikke savne mye lenger.

Fredag 1. oktober kan du oppleve dette igjen. Nå fjernes rådet mot å gjøre reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS og Storbritannia.

Siden mars 2020 har rådet vært her. Derfor er det mange som har unngått å reise ut av landet i snart to år. Årsaken er korona-pandemien.

Nå kan vi reise ut i verden igjen. Likevel vil de fleste bli i Norge fram til neste år. Bare tre av ti planlegger en tur ut av landet innen nyttår. Det viser tall fra Opinion. 59 prosent av nordmenn svarer at de ikke vil reise.

Fortsatt vil det kunne komme råd til land der det er mye smitte. Eller i land der helse-situasjonen er dårlig som følge av pandemien. Rådene kommer fredag.

Et råd er ikke et forbud. Vi må alle selv vurdere om vi skal reise eller ikke. Men å reise til et land det er frarådet i dra til, kan gi problemer med reiseforsikringen.

Det er utenriks-departemantet (UD) som lager rådene. Pandemien og helse-situasjonen er med i vurderingen når rådene for hvert enkelt land lages. UD har nå laget en app. Appen «Reiseklar» skal til enhver tid være oppdatert med rådene som gjelder for alle land.

For selv om reiserådene fjernes i Norge, er det land som fortsatt har regler når du reiser inn dit. I noen land må du fortsatt i karantene når du reiser inn.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå