Norge
Bildet er av Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han er omgitt av mikrofoner fra ulike medier.

– Ap og Sp er enige om at vi kan lage regjering

En ny regjering skal være klar 14. oktober, sier Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har blitt enige om det.

– Vi har tenkt at mandag skal Stortinget bli samlet. Tirsdag skal Erna Solberg presentere sitt forslag til statsbudsjett. Vi har respekt for det, sier Støre. Han er leder for Arbeiderpartiet (Ap). Han blir trolig også ny statsminister.

Han sier at de ønsker å ta over torsdag. Derfor vil de onsdag si hva de er enige om å gjøre i regjering.

– Vi ønsker nå å presentere vår politikk i sin helhet på onsdag. Det sier Trygve Slagsvold Vedum. Han er leder for Senterpartiet (Sp).

De to tok hverandre i hånden på at de var enige.

Den nye regjeringen vil bli en mindretalls-regjering. Den vil ha støtte fra 76 av 185 stortings-representanter. De vil kunne få et flertall sammen med Sosialistisk Venstreparti.

Samtidig er det levert en mistenkelig pakke til hotellet der Støre og Vedum har hatt møter. Det sier Finn Håvard Aas i Øst politi-distrikt til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder.

– Vi er på stedet for å sjekke ut en pakke som er kommet til stedet. Det er ikke mer dramatikk utover det. Vi skal finne ut hva den inneholder, sier han.

– Er det en mistenkelig pakke?

– Det er en pakke vi ønsker å finne ut hva inneholder. Jeg vil ikke si noe mer enn det, sier Aas klokka 16.40.

Ifølge NTB er bombegruppa til politiet er på stedet.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå