Norge
Bildet er av Guri Melby. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vil bruke penger for å få bosatt flere raskere

De siste årene har det gått raskere å få bosatt flyktninger i Norge. Men for dem med nedsatt funksjonsevne tar det fortsatt for lang tid. Det håper regjeringen at de kan få endret.

– Regjeringen er opptatt av å sikre rask bosetting av alle, sier Guri Melby. Hun er kunnskaps- og integreringsminister. Hun sier at de også ønsker det for folk med behov for ekstra hjelp.

Melby sier de har fått vite hva som skal til for at kommuner skal ta imot flere flyktninger med nedsatt funksjonsevne. For mange av dem er det økonomi som avgjør.

– Derfor ønsker vi å bevilge mer penger til akkurat dette, sier Melby.

Fram til nå har kommuner fått penger i fem år for å bosette flyktninger med ekstra behov. Forslaget er at de framover skal få penger til det i ti år.

Samtidig får kommunene mindre penger for å bosette andre grupper enn det de fikk i fjor. Pengene skal bli brukt på integrering. Færre personer gjør at regjeringen vil spare penger. Det skal også være andre grupper som venter på å bli bosatt.

Regjeringen vil også bruke 20 millioner ekstra på tannhelse. Det skal sikre et bedre tilbud til ofre for overgrep, tortur. Det er også for folk som har sterk angst mot tannleger.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå