Norge
Oppsagte SAS-ansatte demonstrerte tirsdag på Eidsvolls plass foran Stortinget. 2.200 skandinaviske SAS-ansatte ble oppsagt fra SAS som følge av koronapandemien.
Foto: Annika Byrde / NTB

Protesterer mot flyselskap

Piloter og kabinansatte demonstrerte foran Stortinget tirsdag. De er ikke fornøyd med å møtte søke på jobben sin på nytt.

Under korona-pandemien mistet flere piloter og kabinansatte jobben sin. Mange av verdens landegrenser ble stengt, og det ble mindre trafikk med fly. Det førte til at mange flyselskap måtte si opp flere av sine ansatte.

Det samme gjaldt flyselskapet SAS. Nå har SAS laget nye datterselskaper. Det betyr at de har laget nye selskaper som fortsatt er eid av SAS, men blir sett på som et eget selskap. Disse selskapene ser nå etter piloter og kabinansatte.

Det betyr at de som ble sagt opp under pandemien, må søke på sine gamle stillinger.

Tirsdag demonstrerte flere piloter og kabinansatte foran Stortinget. De mener det er dumt at de må søke på sine gamle jobber i nye selskaper.

Demonstrasjonen fikk støtte fra flere fagforeninger. Norske SAS-flygeres Forening, SAS Norge Flygerforening, Norsk Flygerforbund, Kabinansattes Forbund, LO og Parat var støttende til dette.

SAS mener selv at de ikke har brutt noen avtaler ved å opprette nye datterselskap.

---

Kort om saken

  • Piloter og kabinansatte protesterer mot flyselskapet SAS.
  • SAS har opprettet nye datterselskap, hvor de gamle ansatte må søke om de samme jobbene de hadde tidligere.
  • SAS mener selv at de ikke har brutt noen avtaler ved å opprette nye datterselskap.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå