Norge
Jonas Gahr Støre (til venstre) og Trygve Slagsvold da de presenterte den nye regjeringsplattformen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Kritiserer regjeringens nye asyl- og flyktningpolitikk

Forholdene for asylsøkere og flyktninger i Norge blir ikke mer human med en ny regjering. Det mener organisasjonen Noas.

Norge — – Den politiske plattformen gjør oss urolige. Den sier ingenting om styrking av rettssikkerheten til asylsøkere og flyktninger, sier Jon Ole Martinsen til avisa Vårt Land. Han er seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Arbeiderpartiet og Senterpartiet samarbeider i regjering. De har skrevet om politikken sin i Hurdals-plattformen.

Organisasjonen mener den nye regjeringens politiske plattform ikke gir noen signaler om en mykere politikk. Den virker nesten motsatt. Noas mener også at den bryter med anbefalinger fra verdens-organisasjonen FN.

Regjeringen har lagt opp til fire ting de ønsker å satse på. Noas sier at familiegjenforening blir vanskeligere. De legger også opp til at rike land kan betale fattigere land for å ta imot flyktninger. Det gjør livet som flyktning i Norge usikkert. Årsaken er at folk brått kan bli sendt tilbake til hjemlandet, sier Noas.

Noas mener den nye politikken til Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) bringer dem nærmere Fremskrittspartiet (Frp).

– Vi er klare til å fatte vedtak sammen med Ap og Sp der vi er enige, sier Erlend Wiborg i Frp.

De tre partiene vil sammen ha flertall på Stortinget.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå