Verden

Trump lager sitt eget sosiale nettverk

Ekspresident Donald Trump ble utestengt fra Facebook, Youtube og Twitter. Nå lager han sitt eget sosiale nettverk.

Donald Trump lanserer sitt eget sosiale nettverk. Det skjer ni måneder etter at han ble utestengt fra Twitter, Facebook og YouTube.

Den nye plattformen har fått navnet Truth Social. Den er eid av medieselskap Trump Media & Technology Group. Selskapet skal ledes av Trump selv, ifølge USA Today.

Den tidligere presidenten sier han ønsker å motstå «tyranniet» til de store teknologi-selskapene.

– Vi lever i en verden der talibanerne er på Twitter. Samtidig er din amerikanske favoritt-president har blitt sensurert, sa Trump onsdag kveld.

En betaversjon av det sosiale mediet blir lansert i november. Da skal spesielt inviterte gjester få tilgang. Etter hvert skal plattformen få strømmetjeneste for abonnementer.

– Jeg er glad for å kunne sende ut min første TRUTH innen kort tid. Trump Media & Technology Group ble laget for å gi en stemme til alle, sier Trump.

Den 6. januar ble kongressen i USA tatt over av demonstranter. I forkant hadde Trump sagt at valget ble stjålet fra ham. Etter dette ble han kastet ut av en rekke sosiale medier. Trump ble anklaget for å ha oppfordret til vold og spredd falsk informasjon.

Siden har han vurdert å lansere sin egen sosiale plattform. I mai forsøkte han å lage en blogg på sin hjemmeside. Det ble ikke noen suksess, og bloggen ble avsluttet kort tid senere.

Før han ble utestengt, hadde Trump 88 millioner følgere på Twitter.

Siste utgave

På forsiden nå