Norge

243 millioner til TV-aksjonen

Søndagens TV-aksjon samlet inn mer enn 243 millioner kroner. Pengene skal gis til arbeid mot at barn må gifte seg.

Hvert år arrangerer kanalen NRK en aksjon på TV. Der samler de inn penger til noe som skal gjøre verden til et bedre sted. I år gis pengene til arbeid mot at unge jenter skal bli tvunget til å gifte seg.

Aldri før har TV-aksjonen klart å samle inn så mye penger ved slutten av sendingen som på søndag. 243,3 millioner kroner ble samlet inn.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle som har bidratt til vårt arbeid for å bekjempe barneekteskap, sier Kari Helene Partapuoli. Hun er generalsekretær i hjelpe-organisasjonen Plan International Norge.

Plan ønsker å få slutt på at barn blir giftet bort i de landene der det skjer mest. Aller verst er det i Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi.

– Med inntektene fra årets TV-aksjon skal vi styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Vi skal støtte jenter som har giftet seg og blitt mødre i ung alder. Vi skal ogsp skape nye muligheter for jenter som har kommet seg ut av ekteskap, sier Partapuoli.

Regjeringen har gitt 50 millioner kroner.

– Barneekteskap svekker jenter og kvinners tilgang til helsetjenester, fratar dem muligheten til utdanning og gjør det vanskelig å delta i samfunns- og arbeidslivet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

I gjennomsnitt har hver innbygger i Norge gitt 45,11 kroner.

Mest penger ble gitt i 2014. Da samlet TV-aksjonen inn 253 millioner kroner. Det er fortsatt mulig å gi penger til årets aksjon.

Siste utgave

På forsiden nå