Norge

Leter etter tre personer som er tatt av strømmen i elv

En kvinne og to menn er savnet. Båten deres ble tatt av strømmen i en elv. Det skjedde ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger.

Politiet fikk melding om den savnede båten søndag kveld. Personen som ringte, hadde sett at båten ble tatt av strømmen. Hendelsen skjedde i 21-tiden. Båten var ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger.

I robåten satt en kvinne, to menn og en hund. Det har vært veldig mye vann i elva. Båten skal ha blitt tatt av strømmen ned mot en demning. Etter demningen er det fritt fall ned i en foss.

Politi og redningstjenester har gått langs elva gjennom natten.

– Det har vært rolig gjennom natten. Det har stått folk langs deler av elven gjennom natten. De har sett at det ikke kommer noe forbi. Ellers har det vært lettere søk langs elven, sier Donald Drotningsvik til nyhetsbyrået NTB. Han er vaktkommandør ved 110-sentralen vest.

Mellom 30 og 40 personer deltok i aksjonen natt til mandag.

En elverednings-gruppe fra Nordfjordeid kommer mandag morgen.

– De er spesialister. I tillegg blir dronen til Bergen brannvesen blir satt inn når det blir lyst, sier Drotningsvik.

Så langt har det vært både vind og tåke. Dermed har det vært umulig å bruke helikopter Langs elva er det veldig krevende terreng.

– Vi vurderer fortløpende søk med helikopter, sier Atle Birkeland i Vest politidistrikt.

Politiet vet hvilke personer som er savnet. Personen som meldte dem savnet, hadde tilknytning til de tre. De pårørende er blitt varslet. De blir fulgt opp av Kvam kommune.

Ifølge Bergensavisen er brannvesenet usikker på fossefallets høyde. Men de anslår det til å være mellom 50 og 100 meter. Etter et nytt del av elva, kommer det enda en foss.

---

Kort om saken

  • Tre personer er savnet etter at båten deres ble tatt av strømmen.
  • Det skjedde ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger.
  • Politiet får hjelp med å lete etter de savnede.

---


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå