Norge

Anbefaler folk å reise til Norge

Norge er nummer to på ny liste over land folk bør reise til i 2022.

Ekspertene har talt: Folk bør reise til Norge.

- Vi er så stolte! Å bli løftet opp og fram av Lonely Planet er verdt mye. Det er et globalt samfunn med turister som er opptatt av bærekraftige opplevelser. Og når de anbefaler Norge, så lytter mange reiselystne over hele verden på dem.

Det sier Bente Bratland Holm i en pressemelding. Hun er direktør for reiseliv i Innovasjon Norge.

Lonely Planet er et magasin for reiseliv. De lager lister for hvor i verden det er best å reise til hvert år. Nå er Norge nummer to på lista for hvilket land folk bør besøke.

Eksperter på reiseliv bestemmer hvilke land og steder som kommer på listene. For 2022 har de fokusert på bærekraftige opplevelser som gjør at turister skal bidra til en positiv påvirkning på stedene de besøker.

– Essensen i Norges tiltrekningskraft er utrolig enkel: Dette er et av de vakreste landene på jorda, skriver magasinet i begrunnelsen.

Gunnar Garfors har reist over hele verden. Han er ikke overrasket over at Norge er så høyt på lista.

– Vill, vakker og eventyrlig spektakulær natur går aldri ut på dato og viser at Norge er et attraktivt reisemål i all fremtid, sier Garfors til avisa Aftenposten.

Øverst på lista er Cook Islands, som er et av verdens minste land. Etter Norge følger Mauritius, Belize, Slovenia og Anguilla.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå