Norge
Politiet bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til på Bislett i Oslo. Det er mye politi i området.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mann skutt av politiet på Bislett

Politiet har bekreftet at de har skutt en mann på Bislett i Oslo. En tjenesteperson skal også være skadd.

Det var et vitne som ringte og sa fra om en truende person på Bislett. Politiet fikk melding om mannen som angrep folk med kniv klokka 08.57.

– En patrulje kom på stedet. Først forsøkte de å kjøre ham ned da han forsøkte å knivstikke en person. Når de prøvde dette krasjet bilen i veggen, og politiet ble da angrepet av personen med kniv. Det sier Torgeir Brenden. Han jobber som innsatsleder for politiet.

Politiet bekrefter at en politimann ble skadet i hendelsen.

En mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo. Det var Nettavisen som meldte om hendelsen først. En av deres egne journalister skal ha sett mannen bli skutt. De har publisert en video på deres sider hvor du kan se mannen være truende mot politiet. Politiet har ikke informasjon på hvor skadd personen er.

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit, forsøkte de flere ganger å kjøre på ham. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger. Det sier journalist Simen Lønning til Nettavisen.

Kanalen NRK melder om at en person skal ha hørt fire-fem kvinnelige skrik. De har også snakket med en person som bor like ved der det skjedde.

– Jeg opplevde situasjonen som skummel, hørte skrik og så en barbeint mann i bar overkropp løpe. Det sier Aurora Trygg. Hun skal også ha hørt flere skudd.

Video viser ambulanse og politi ved Bislett blomster.

---

Kort om saken

  • En mann ble skutt av politiet på Bislett.
  • Politiet har bekreftet at de har avfyrt skudd.
  • Mannen som ble skutt døde av skadene.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå