Norge
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad opplyser at helsemyndighetene nå jobber med å endre systemet for smittesporing. Det kan komme endringer i test- og karantenerådene på grunn av smitte- og innleggelsestalene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vurderer nye råd for testing og karantene ved korona

Stadig flere blir smittet med korona-viruset i Norge. Helsemyndighetene vurderer å endre rådene for sporing av smitte og karantene.

Norge — Flere blir lagt inn på sykehus med korona-smitte. Smitten sprer seg stadig mer i samfunnet. Smitten treffer også folk som er vaksinert mot korona-viruset.

Norske myndigheter vurderer om de skal endre råd rundt testing, sporing og karantene. Det forteller Espen Rostrup Nakstad til avisa VG. Han er assisterende helsedirektør.

– Vi ser også på hvordan vi kan fange opp smitte blant vaksinerte og uvaksinerte, sier han. Han forklarer at smitten spres i hjemmet, også til folk som er fullvaksinert.

Myndighetene kaller arbeidet med å følge opp smitten for TISK (test-isolasjon-smittesporing-karantene). Arbeidet med dette ble endret 25.september i år. Da åpnet regjeringen landet.

Nå kan det bli endringer. Det er foreløpig uklart hva myndighetene bestemmer. Helsedirektoratet jobber sammen med Folkehelse-instituttet (FHI) for å finne ut av dette.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå