Norge

Over 2.000 nye smittede med korona

Det siste døgnet har over 2.000 personer fått vite at de har korona. Espen Nakstad sier det trengs mer enn vaksine for å få mindre smitte igjen.

Aldri før er det funnet like mye ny smitte i Norge. Det siste døgnet er det funnet korona i prøver fra 2.126 nordmenn.

– Vi ser dessverre ser at det fortsatt blir mer smitte. Men vi er usikre på om flere tester seg nå, sier Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør i Norge. Han er usikker på hvor mye smitte det er i tillegg til den som blir funnet.

– Når vi se på hvor mange som må ha hjelp på sykehus de siste ukene, så er det en klar trend. Stadig flere som er smittet med korona trenger hjelp. Nytten fra vaksine er ikke nok til å snu trenden nå, sier Nakstad til nyhetsbyrået NTB.

163 av de smittede er fra Trondheim. 400 av de smittede er fra Oslo.

– Vi må hjelpe til ved å følge lokale råd og holde oss hjemme hvis vi er syke. Vi må også vaksinere oss slik vi blir anbefalt. Bare da vil vi klare å ha en normal hverdag gjennom vinteren, sier han.

Ifølge helsedirektør Bjørn Guldvog kan det komme tiltak for hele landet. Han sa tirsdag at han vil gi myndighetene råd om det. Men det skal ikke være planer om å stenge samfunnet igjen. Det kan bli flere kontroller på grensa og tiltak for folk som jobber med folk som er syke.

Helseminister Ingvild Kjerkol sier hun raskt vil lytte til råd om nye tiltak for hele Norge hvis det kommer.

Siste utgave

På forsiden nå