Norge
Eva Kristin Hansen (Ap) ble lørdag valgt til ny stortingspresident. Nå lover hun å ta grep for å sikre at tilliten til politikerne ikke forvitrer etter den siste tidas mange avsløringer knyttet til stortingsrepresentantenes økonomiske goder. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Stortingspresidenten ga feil informasjon om pendlerbolig

Stortingspresident Eva Kristin Hansen sier hun har misforstått reglene om pendling. Hun bodde på Ski utenfor Oslo. Men hun sa til Stortinget at hjemmet var i Trondheim.

Stortingspresident Eva Kristin Hansen har gjort feil med gratis pendler-bolig. Det har også flere andre representanter på Stortinget. I 2014 flyttet Eva Kristin Hansen og mannen til Ski. Byen ligger 29 kilometer fra Oslo. Men hun sa til Stortinget at hun leide en hybel i Trondheim, skriver Adresseavisen. Reglene krever at du bor minst 40 kilometer unna Stortinget for å få pendlerbolig. Da får politikeren betalt utgiftene til det andre stedet de bor. Først i 2017 meldte hun til Stortinget at hun hadde flyttet.

Hansen sier at hun misforstått reglene.

– Flere representanter har denne høsten blitt klar over at de har misforstått regelverket knyttet til pendlerboliger. Jeg er dessverre blant dem. Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke sørget for å sjekke dette grundig, skriver Eva Kristin Hansen i en e-post til Adresseavisen. Det gjør hun via sin rådgiver.

Sylvi Listhaug er leder for Fremskrittspartiet. Hun sier stortingspresidenten raskt må rydde opp i saken om pendlerboliger.

Hansen sier at hun hele tiden har vært sikker på at hun har fulgt reglene. Og at hun ikke har fått tilbakemelding fra administrasjonen på Stortinget underveis. Stortingspresidentene mener reglene må endres, slik at de ikke er til å misforstå.

Stortingets direktør Marianne Andreassen sier at flere representanter har misforstått regelverket. Administrasjonen vil derfor ikke gjøre noe mer med Hansen sin sak.

Hansen overtok som stortingspresident samtidig som mediene skrev om andre politikere som hadde brutt reglene. Hansen sa at hun ville ta tak i disse sakene.

– Jeg tror vi må jobbe hardt for å gjenreise tilliten til Stortinget blant folk. Det har vært så mange saker nå som har bidratt til å svekke tilliten til norske politikere, sa hun den gang til NTB.

Kjell Ingolf Ropstad sluttet som leder for Kristelig Folkeparti som følge av en sak om pendlerboliger.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå