Kultur
– Det er tragisk, og nå ber vi om ro. Vi kommer ikke til å si noe mer om saken, men går ut med dette, slik at vi slipper flere spekulasjoner og rykter, sier Boye Nythun, Hans-Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvetes manager. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Kroppen til artist Hans-Erik Dyvik sa stopp

Artist og sanger Hans-Erik Dyvik Husby døde fredag. Manager Boye Nythun sier at kroppen hans sa stopp.

Mange sørget da nyheten ble kjent. Hans-Erik Dyvik Husby døde fredag. Han ble 49 år gammel. Artisten var også kjent under navnet Hank von Helvete.

Boye Nythun var manageren hans. Han er intervjuet av bladet Se og Hør. Han fortalte hva som skjedde.

– Det var ingen hemmelighet at Hans-Erik i perioder har levd et hardt liv. Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham. Dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham. Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer, sier Nytun.

Manageren sier at Dyvik Husby ble funnet ute i Slottsparken,

– Kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp, sier Nythun til bladet.

Det har vært mange rykter til hva artisten døde av. Derfor forteller manageren hva som skjedde.

– Jeg kan avkrefte at Hans-Erik tok sitt eget liv. Hans-Erik hadde optimistiske planer fremover. Han hadde mye å glede seg til, sier Nythun.

Han synes det hele er tragisk.

– Nå ber vi om ro. Vi kommer ikke til å si noe mer om saken. Men vi forteller dette, slik at vi slipper flere spekulasjoner og rykter, sier Nythun.

Dødsfallet ble kjent fredag. Manageren fortalte om det. Samtidig ble det lagt ut en melding på «Hank von Hells» offisielle Facebook-side.

Der sto det:

« Vi er lei oss over å kunngjøre at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent for verden som Hank von Hell, dessverre gikk bort 19. november 2021»

På Facebook skrev venner og artister kondolanser. De sørget over tapet av artisten.

Dyvik Husby ble først kjent som vokalist i bandet Turboneger. Dyvik Husby hadde også flere filmroller og var forfatter. De siste årene har han også spilt i ulike musikaler.

Dyvik Husby var åpen om sin tid som rusmisbruker. Det var årsaken at han sluttet i Turboneger.

Mike Lynch var hans internasjonale manager. Han forteller til VG at han var i sjokk.

– Han var simpelthen den beste frontmannen ethvert rockeband noen gang kunne drømme om å ha på scenen. Han klarte alltid å skape en forbindelse med publikum. Han brukte sin humor og spesielle sjarm, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå