Norge

Aldri før har så mange blitt smittet av korona

De siste ukene har korona-viruset spredd seg. Aldri før har så mange blitt smittet på en måned av korona.

12. mars 2020 døde den første personen av korona-viruset i Norge. Fram til nå har over 1.000 personer dødd.

Fra starten på pandemien til nå har smitten gått opp, også har den gått ned. Europa sliter med å kontrollere viruset. Østerrike har stengt ned landet, slik skal det være i ti dager. Nederland krever nå at folk har korona-pass når de skal gjøre aktiviteter.

Norge har stort sett klart å håndtere pandemien bra. Få har dødd av viruset i forhold til andre land.

Men nå øker smitten, og over 1.000 personer blir smitter hver dag. Den siste måneden er det oppdaget over 30.000 tilfeller. Så mange har det aldri vært før.

– Jeg tror dette var ventet når samfunnet åpnet opp. Spørsmålet er om helsevesenet har kapasitet til å håndtere det. Det sier Jonas Gahr Støre til kanalen P4. Han er statsminister.

For ett år siden var det over 15.000 tilfeller med smitte i november. Det var den måneden med mest smitte i fjor. I år har det vært flere måneder med mer smitte enn i fjor.

– Fortsatt må vi jobbe for å holde smitten nede. Det handler om ulike tiltak, om det er munnbind, avstand eller andre regler, og holde seg hjemme når vi er syke. Vi har også korona-passet som kan gjøre det mulig å fjerne en del tiltak om det er nødvendig, sier Støre.

---

Kort om saken

  • Aldri før har vi hatt så mye smitte av korona-viruset som vi har nå.
  • Den siste måneden er det oppdaget over 30.000 tilfeller av viruset.
  • Det er oppdaget 197.000 tilfeller dette året. I fjor ble det oppdaget rundt 50.000.

---



Siste utgave

På forsiden nå