Norge

Telenor advarer mot SMS-svindel

Telenor advarer brukere om å åpne falske SMS-er som er sendt ut nylig. Det kan gi kriminelle tilgang på personlige opplysninger.

Telenor sier det pågår et massivt angrep mot norske mobilabonnementer. De tror det kommer fra utenlandske kriminelle.

Svindelen blir gjort gjennom falske SMS-er til brukere. Magnus Line kommenterer saken til TV 2.

– Vi har registrert svært mye svindel de siste 24 timene. Vi vet ikke hvem som er gjerningspersonene. Vi antar at det er kriminelle fra utlandet, sier han.

Flere mobilkunder har fått en falsk tekstmelding. Der de blir bedt om å laste ned en app for å høre talebeskjeder. Telenor advarer mot å trykke på lenke og laste ned appen. De sier at Telenors mobilsvar-tjeneste vil aldri be sine abonnenter om slikt.

De som laster ned appen, vil få et virus på mobilen. Det gir kriminelle tilgang på brukernavn, passord, betalings-informasjon, og andre personlige opplysninger. Slik informasjon kan brukes til alvorlig svindel.

Normalt blokkerer Telenor 30.000 til 40.000 meldinger i døgnet. De siste 24 timene har antallet vært hele 165.000 meldinger, skriver VG.

Så lenge du ikke klikker på lenka som er sendt, er det ikke farlig å motta slike meldinger. Telenor anbefaler å rapportere svindelforsøk, og slette falske meldinger.

Det er viktig å aldri oppgi sensitiv informasjon, kortinformasjon eller BankID-opplysninger på nettsteder du er usikker på.

Les mer om Telenors råd for å unngå svindel her.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå