Norge

Frustrert over at forhandlingene tar lang tid

Partiene som forhandler om nytt statsbudsjett sliter med å bli enige. Nå er Sosialistisk Venstreparti lei av å vente.

For to uker siden startet forhandlingene med Sosialistisk Venstreparti (SV), Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp). Regjeringspartiene er avhengige av SV sin støtte for at budsjettet skal bli godkjent.

Fredag kom komiteen for finans med sitt forslag til statsbudsjett for neste år. Selv om de har kommet med et forslag er det ikke de som bestemmer om det skal bli brukt. De som bestemmer er fortsatt ikke enige.

2. desember vil det være en debatt om budsjettet på Stortinget.

– Vi ønsker å bli ferdig i god tid før det, slik at vi kan lage en god budsjettavtale. Det sier Eigil Knutsen. Han er leder for finanskomiteen for Ap.

Fredag møttes Ap, Sp og SV til et nye forhandlinger. Etterpå var det ikke klart når de skulle møtes igjen.

– SV har vært klar til å møtes på minuttet. Vi har vært tilgjengelig i to uker samlet sett og vært innstilt på å møtes langt mer enn vi har gjort. Vi har også vært klar på mer forhandlinger i rommet og større bevegelse mellom møtene vi har hatt. Det sa Kari Elisabeth Kaski etter møte. Hun er leder for finanskomiteen for SV.

Hun sier avstanden er for stor, men at det ikke er aktuelt for SV å avslutte forhandlingene nå.

– Jeg tror ikke vi tjener på å true med å avslutte forhandlingene nå. Det er viktig for oss å få på plass en ansvarlig avtale som både er rød og grønn, sier hun.

Sigbjørn Gjelsvik er leder for finanskomiteen for Sp. Han sier at de jobber for å gi landet et godt budsjett.

– Vi vil gi landet et godt budsjett. Det er det folk kommer til å merke. Ikke hvor lang tid vi har brukt, men hva slags politikk vi kommer fram til, sier Gjelsvik til nyhetsbyrået NTB.

---

Kort om saken

  • Ap, Sp og SV har forhandlet om nytt budsjett.
  • Det har de gjort i snart to uker og de er fortsatt ikke enige.
  • Nå er SV frustrert over at det tar så lang tid.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå