Norge

Nå er omikron funnet i Norge

Det er funnet smitte med den nye korona-varianten omikron i Norge. Det er funnet i to tester fra Øygarden og to fra Ullensaker.

Den nye korona-varianten omikron er funnet i Norge. Den ble funnet hos to personer som har vært på reise i Sør-Afrika. Det sier Tom Georg Indrevik. Han er ordfører i Øygarden kommune. Det er også der de to testene er gjort.

Han sier de har hatt kontakt med Folkehelse-instituttet (FHI) i helgen. De har også tatt ekstra hensyn når de har hatt kontakt med de som er smittet. Indrevik sier også at de to er i ferd med å bli bedre.

Alle tester som er gjort i Øygarden de siste dagene skal nå bli sjekket for omikron.

Det er meldt at det vil komme mer informasjon fra Øygarden klokka 13.00.

Det er ikke uventet at det dukker opp omikron i Norge, sier Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

– Vi må også være forberedt på at det også kan være skjult smitte i landet, sier Nakstad til nyhetsbyrået NTB. Han mener det viser hvor viktig det er at folk følger rådene som gjelder.

Det er også kalt inn til pressekonferanse for regjeringen. Der skal helseminister Ingvild Kjerkol uttale seg om funnet. Du kan se den på klartale.no fra klokka 13.15.

Hun sier til NTB at hun forstår at folk kan bli skremt av funnet. Men hun sier også at de har planer for hva de skal gjøre.

Både fredag og mandag ble det laget nye regler for å hindre omikron i å spre seg i Norge.

Tirsdag ble tre tester fra Ullensaker sendt inn til FHI for ekstra tester. Også to av disse viser smitte med omikron. Den tredje er ikke ferdig testet.

Vold sier til kanalen TV 2 at flere tester blir undersøkt i hele Norge. Det er mistanke om at disse kan være omikron.

Det er også stor sjanse for at mellom 30 og 40 personer i Oslo er smittet med den nye varianten. De er smittet etter et arrangement på Frogner. Det sier Tine Rognli til avisa VG. Hun er overlege i bydelen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå