Norge

Vil Støre presentere nye og strenge tiltak mot korona?

Jonas Gahr Støre skal komme med siste nytt om korona. Du kan se det her fra 16.00.

Onsdag ble omikron-varianten av korona funnet i Norge. Da sa regjeringen at de er klare for å gjøre mer for å hindre mer smitte.

Torsdag skal statsminister Støre si hva som er siste nytt fra regjerings arbeid med korona i Norge. Du kan se det på klartale.no fra klokka 16.00.

Flere medier melder at de er kjent med tiltak som kan bli presentert. Ingen av disse er bekreftet klokka 14.57.

Kanalen NRK melder at det trolig vil komme krav om at folk må bruke munnbind. Det er uklart om det vil gjelde for hele landet eller bare i områder der det er funnet omikron.

NRK melder også at det kan bli nye regler for arrangement. Også der er det uklart om dette bare vil gjelde i noen områder, eller om det vil gjelde i hele landet.

Avisa VG melder at det er vurdert nye regler for reiser inn til Norge. Det kan bli kombinert med dagens krav om at reiser må være registrert på forhånd.

Nyhetsbyrået NTB melder at dette også er rådene fra Folkehelse-instituttet (FHI) og Helsedirektoratet (Hdir). De mener også at det bør bli mer bruk av hjemmekontor der det er mulig.

FHI og Hdir har foreslått at dette bør gjelde i Oslo, Asker og Bærum. De vil også ha det i kommuner som bruker sykehuset Ahus.

Det er følgende kommuner: Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Lørenskog, Lillestrøm, Rælingen, Aurskog-Høland, Enebakk, Nordre Follo, Ås, Nesodden og Frogn.

Hdir mener også at alle som kommer til Norge må teste seg. Både før de kommer, og på ny innen 24 timer etter at de kommer til landet. De vil også at dette skal gjelde for folk som er fullvaksinert.

Det er bare en dag siden sist det var pressekonferanse. Da var det helseminister Ingvild Kjerkol som deltok. Hun hadde ingen nye tiltak å fortelle om. Men hun sa det kunne komme nye regler for å sikre at de har kontroll.

Hun møter Oslo og kommuner i Viken før pressekonferansen. Tema for møtet skal være hva som skjer med korona, og særlig omikron-varianten. Det er mistanke om at opp mot 50 personer kan være smittet av denne i Oslo. Det blir i så fall det største kjente utbruddet i verden.

Kjerkol skal også være med på pressekonferanse torsdag. Det samme skal finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Oslo kommune har også kalt inn til pressekonferanse. Den skal være klokka 17.30.

I Vestland fylke blir det jobbet med en plan for lokale regler. Der er det funnet smitte hos to personer.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå