Norge

Julebord blir avlyst – utelivsbransjen fortviler

Økt smitte gjør at mange avlyser julebordene. Det gjør at mange i utelivsbransjen kan tape mye penger.

Nye og strengere tiltak vil påvirke mange grupper i samfunnet. Blant dem er de som er ansvarlige for utesteder rundt i landet.

Den økte smitten har fått mange til å avlyse julebord i ukene fremover. Det gjør mange i utelivsbransjen oppgitt.

Ole Erik Almlid er administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Han tror mange er bekymret for de neste ukene.

– Vi får høre at det er mange som allerede sliter. Det er masse avbestillinger på julebord. Mange gruer seg til en julebordsesong som blir annerledes enn vi trodde, sier han.

Etter strengere tiltak på torsdag gjelder nå nye regler for utelivet. Det innebærer blant annet begrensninger av antall personer på utesteder, og bordservering.

NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Berit Roald / NTB

– Det er ikke en nedstengning vi ser. Men mange av tiltakene som kom i går er tiltak som likevel påvirker mange bedrifter, sier Almlid.

Dan-Michael Danino er frustrert. Han er daglig leder ved Parkteatret Scene i Oslo. Han sier til Dagsavisen at han forventer å bli få igjen for pengene som blir tapt.

– Det er ikke snakk om at vi kan tolerere dette lenger. Denne gangen skal vi bli få tilbake hver krone. Det må bare løses. Igjen er det oss det går utover. Det er ikke greit, sier Danino.

Dette blir ikke første gang pandemien gjør at utesteder taper penger. Sigbjørn Gjelsvik fra Senterpartiet sier det er viktig å støtte utelivsbransjen. Men han sier også at regjeringen kan gi tilbake hver krone som blir tapt.

– Vi skal bidra til at bedrifter og arbeidsfolk klarer seg. Vi skal bidra til trygghet for at en skal stille opp. Men at det skal skje krone for krone har ikke vært tanken, sier han til nyhetskanalen NRK.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå