Norge

Dette spiste nordmenn under koronaåret 2020

Pandemien endret hverdagen til folk på mange måter i 2020. Den gjorde også at nordmenn spiste annerledes enn før.

Vi et mindre omarbeidd potet, som pommes frites og potetgull, no enn for ti år sidan. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB / NPK
CHIPS: Nordmenn spiser fortsatt mye mettet fett. Det finnes blant annet i fritert mat, som pommes frites.
Publisert Sist oppdatert

Mer ost, yoghurt og korn, og kanskje litt mindre kjøtt. Det er hva nordmenn puttet i munnen i 2020. Det sier Helsedirektoratets rapport om norsk kosthold.

Rapporten følger utviklingen i kostholdet blant nordmenn. Den viser at fjoråret var langt fra normalt. Nedstengningen gjorde at folk knapt spiste ute på restaurant, kafé eller i kantina. Grensehandelen stoppet nesten helt opp.

Linda Granlund er divisjonsdirektør i Helsedirektoratet. Hun synes de nye tallene er spennende.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP