Norge

Presset øker på flere sykehus

Smitten øker flere steder i landet. Flere leger varsler bekymring for situasjonen.

Stadig høyere smitte fører til at mange sykehus blir hardt presset. På Vestlandet meldes om rekordmange innlagte koronapasienter

Øyvind Bakke er administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal. Han sier til Sunnmørsposten at sykehusene i Ålesund allerede sliter.

– Kommer det én intensivpasient til, så må vi vurdere å ta i bruk Molde sykehus, sier han.

Også kommunelege Jostein Helgeland melder om høyt press. Han jobber i Haugesund kommune. Der var det 188 nye smittetilfeller bare i forrige uke. Det er flere enn noensinne.

– Slik som det er nå, har vi ikke kontroll på smitten. Og jeg kan heller ikke se at vi på noen enkel måte kan få kontroll på situasjonen, sier han.

Også andre steder i landet er smittetallene høyere enn noensinne. Det meldes også om rekordhøyt sykefravær i Norge.

Også i hovedstaden gjør smittetallene flere bekymret. Bydelsoverlege i Vestre Aker, Jorunn Thaulow, mener tiltakene i Oslo ikke er tilstrekkelige.Det har blitt registrert ni nye koronasmitta i Bergen siste døgnet. Her frå koronateststasjonen på Speldhaugen.
Foto: Marit Hommedal / NTB / NPK

Kommunen melder nå om at det er nå svært mange som vil koronateste seg. Flerre steder er det lang ventetid på drop-in i hovedstaden. Kommunen anbefaler å bestille på forhånd.

De sier også at det er viktig å møte til tidspunktet du har fått tildelt.

– Du vil få time hvis du har bestilt, men vær tålmodig.

Kommunale teststasjoner åpne fra klokken 8 til 21. Kommunen anbefaler å dra utenom de mest populære tidene.

Silje Thorkildson jobber med testing i Oslo kommune. Hun minner også om at du skal unngå kollektivtransport og taxi til teststasjonen hvis du har symptomer.

– Det kan være kaldt å stå i kø. Vi håper alle kan kle seg etter værforholdene. Så minner vi folk om å ha på munnbind og holde god avstand til andre, sier hun.

Planen er at enda flere skal kunne teste seg i Oslo i løpet av uka.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå