Norge

Prøver å lure folk med falsk epost fra Helsenorge

Mange har fått det som ser ut som en epost fra tjenesten Helsenorge den siste tiden. Men den har en lenke til en falsk nettside for å lure folk til å gi fra seg viktig informasjon.

Norge — Folk som åpner lenken blir sendt til en nettside. Det er en falsk side som ser ut som IDporten. Der blir folk bedt om å logge på med BankID.

Derfor tror Norsk helsenett at målet med e-posten er et forsøk på å lure folk. For med den informasjonen kan kriminelle skaffe seg penger.

Norsk helsenett jobber blant annet med å drifte tekniske løsninger innen helse i Norge.

De ber folk som får e-posten om å ikke oppgi informasjonen som de blir bedt om å skrive inn på siden. De ber også om at folk ikke åpner lenker eller vedlegg i e-poster de er usikre på om er trygge eller ekte.

– Hvis du har gitt fra deg informasjon om kort og koder som de ber om i en slik falsk e-post, bør du sperre kort og kontoer så fort du kan. Hvis du har gitt fra deg person-opplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk. Da må du være oppmerksom i tiden framover. Det skriver de i en pressemelding.

Norsk helsenett sier også at Helsenorge aldri vil be folk om sikkerhets-koder via sms og e-post. Siden vil heller aldri be om kredittkort-informasjon.

Siste utgave

På forsiden nå