Norge
Bildet er av et rødt flagg med logoen til hotellkjeden Scandic på. I bakgrunnen er det en annen bygård. Foto: Geir Olsen / NTB

Sier at flere hundre som jobber på hotell kan bli permittert

Så langt har mer enn 500 person som jobber i Scandic fått varsel om at de kan bli permittert. Også flere andre hotellkjeder sier de kan få behov for å permittere folk før jul.

Norge — – Timingen er jo elendig nå like før jul. Det Asle Prestegard til avisa Dagens Næringsliv. Han er sjef for Scandic. Han sier at minst 500 personer vil få varsel om permittering.

Det samme kan skje ved flere andre hoteller. I kjeden Choice er de i gang med å snakke med de tillitsvalgte. Tema er permitteringer. Det skriver magasinet FriFagbevegelse.

Denne uka laget regjeringen nye og enda strengere regler for å hindre og bremse smitte med korona. Det får store følger for blant annet hotellene. De merker både følger av skjenkestopp og krav om avstand ved servering. En lavere grense på antall gjester gjør også at problemet blir større.

Nå venter kjedene på en ordning med lønns-støtte. Den er ventet å være klar i løpet av uka.

Torgeir Silseth er sjef i Choice. Han sier at om det blir en ordning som er for dårlig, så må de permittere svært mange rett før jul

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå