Norge
Kronprinsesse Mette-Marit besøker vaksinesenteret i Hausmanns gate I Oslo.
Foto: Lise Åserud / NTB

Kronprinsesse Mette-Marit ber folk vaksinere seg

Torsdag besøkte kronprinsesse Mette-Marit et vaksinesenter. Hun skrøt av helsearbeiderne, og ba flere ta vaksinen.

Torsdag besøkte kronprinsesse Mette-Marit et vaksinesenter i Oslo. Der ba hun flere om å ta vaksinen.

– Det er utrolig viktig at folk tar vaksinen. Ikke bare for seg selv, men også for fellesskapet. For at ikke så mange skal bli smittet nå. Jeg vil oppfordre folk til å ta den, sier Kronprinsesse Mette-Marit.

Hun understreket også at det er mange årsaker til at folk ikke tar vaksinen. Det er viktig å ikke dømme, men heller ha dialog, sa Kronprinsessen.

Mette-Marit besøkte et vaksinesenter i Hausmanns gate i Oslo. Kronprins Haakon skulle også egentlig ha vært med. Han måtte avlyse fordi han sitter i karantene.

Mette-Marit snakket med arbeidere på senteret. De jobber med å vaksinere befolkningen.

– Det har vært fantastisk å komme hit til senteret. Jeg har hørt mer om den fantastiske innsatsen som har blitt gjort. Både her og andre steder i landet. De jobber hver eneste dag for at folk skal få vaksinene sine. Jeg blir så imponert over helsearbeiderne over hele landet, sier Kronprinsessen.

Kronprinsesse Mette-Marit besøker vaksinesenteret i Hausmanns gate I Oslo.
Foto: Lise Åserud / NTB

Torsdag ba Folkehelseinstituttet (FHI) folk om å takke ja til tredje dose når de får tilbudet. De advarer om at beskyttelsen fra vaksinene blir dårligere etter tid.

– Vi tror flere fullvaksinerte vil bli smittet fremover. Særlig av omikronvarianten. Derfor er det viktig at alle som får tilbud takker ja til tredje dose, sier Geir Bukholm.

Han er assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

Bukholm sier han ser tegn til at tredje dose øker beskyttelsen. Det er likevel ikke er klart hvor god effekten er, eller hvor lenge den varer.

– Nå skal svært mange få tilbud om tredje dose de neste ukene. Derfor vil ikke begge vaksinetypene til enhver tid være tilgjengelig. Jeg oppfordrer dere til å takke ja til den vaksinen som tilbys. Slik øker vi beskyttelsen for samfunnet raskt, sier Bukholm.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå