Norge
Bildet er av fire små flasker merket med at det er vaksine mot korona. På høyre side ligger det en sprøyte. I bakgrunnen står "Novavax" med blå bokstaver på en lys vegg.

Norge har kjøpt 500.000 doser av ny vaksine

Den nye korona-vaksinen ble mandag klar for bruk i Europa. Da ble den godkjent av Den europeiske union (EU). Norge har sikret seg 500.000 doser.

Novavax er den femte korona-vaksinen som er godkjent for bruk i EU. Men bare to av de andre er i bruk i Norge. Begge de som blir brukt her er basert på mRNA-teknologi. Det er en ny type vaksine. Novavax-vaksinen er laget på en mer tradisjonell måte. Håpet er at det kan føre til at flere av de som er skeptisk til de andre vaksinene, vil takke ja til denne.

Ole Henrik Krat Bjørkholt er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Han forklarer til kanalen TV 2 at Norge kunne få å litt over 500.000 doser takket være en avtale med EU. Det var et tilbud norske myndigheter sa ja til.

Vaksinen skal tas i to doser. Men det kan være kortere tid mellom dosene enn for de to andre som blir brukt i Norge. Med Pfizer og Moderna sine skal det være måneder mellom dose en og dose to. Med Novavax skal det være minst tre uker mellom.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå