Norge

Tror korona-regler har gjort at færre blir smittet

Norge har hatt svært strenge korona-regler de siste ukene. Det kan ha virket på hvor mange som er smittet med korona-viruset.

Norge — Det siste døgnet har 4.041 i Norge fått beskjed om at de er smittet med korona-viruset. Det er 823 færre enn samme dag i forrige uke. Færre er også smittet i gjennomsnitt de siste dagene.

De nye korona-reglene kan ha bidratt til at færre blir registrert smittet. Det tror både Folkehelse-instituttet (FHI) og Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg tror det er for tidlig å være optimist, når en ser på tallene på smittede

– Dét vil jeg være forsiktig med, sier hun til kanalen NRK.

Allerede 8. desember kom det strenge regler. 13. desember ble det enda flere tiltak i Norge. Da ble Norge nesten stengt ned igjen. Stoltenberg sier reglene kan ha virket fordi folk begynte å oppføre seg annerledes, før tiltakene kom.

Smitten kan gjelde for korona-varianten delta. Korona-varianten omkikron smitter mye lettere. Den har ennå ikke spredd seg fullt ut i samfunnet.

Espen Rostrup Nakstad mener at nye tiltakene trolig har bidratt til at smitten har flatet litt ut.

– Jeg tror nok at de første tiltakene har gitt en viss effekt. Dette er gode nyheter. Det viser at det vi gjør sammen, funker, sier han til avisa VG.

Fortsatt blir flere lagt inn på sykehus med korona. Men det er ikke så voldsomme hopp som før.

Toppen var fredag 17. desember. Da lå 383 personer med korona på sykehus.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå